На Полтавщині підприємиця, яку оштрафували на 17 000 грн за порушення карантину, виграла апеляцію

06 березня 2021 0
Яніна Климань
У Полтавській області суд задовільнив апеляцію власників магазину, яких оштрафували за відсутність термометру для проведення скринінгу та паперових рушників.

Полтавський апеляційний суд задовільнив апеляційну скаргу власниці магазину, яку визнали винною у порушенні правил щодо карантину людей. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з постановою, 30 жовтня 2020 року близько 11:30 у Миргороді в магазині виявили порушення карантину, а саме: відсутній термометр для проведення скринінгу, паперові рушники та оголошення з проханням до відвідувачів залишатися вдома, а на паперовій урні не було кришки. Таким чином, підприємиця порушила вимоги постанови Кабінету міністрів України "Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби Covid-19" та скоїла адміністративне правопорушення, передбачене ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Її оштрафували на 17 тисяч гривень.

Власниця з цим рішенням не погодилася та подала апеляційну скаргу, зазначивши, що суддя місцевого суду вимог закону не дотримався та прийшов до помилкового висновку щодо її особи.

Апеляційний суд постановив скасувати постанову про штраф, закрити провадження у справі та звільнити жінку від відповідальності у звʼязку з малозначністю.

Постанова оскарженню не підлягає.