"Полтавагаз збут" припинив постачання газу клієнтам на території Полтавщини

02 березня 2021 0
Тетяна Наказненко
Жителі Полтавщини мають обрати ринкового постачальника газу й заключити з ним договір, оскільки "Полтавагаз збут" припинив постачання газу.

З 1 березня ТОВ "Полтавагаз збут" припинило постачати газ своїм клієнтам на території Полтавської області. Як повідомили на офіційному сайті ГК "Нафтогаз України", тепер споживачі отримують газ за рахунок тимчасового механізму страхування побутових споживачів. Він дає можливість клієнтам, що раптово втратили постачальника, не залишитися без газу, поки вони не виконають перехід до нової газопостачальної компанії.

ТОВ "Полтавагаз збут" припинило постачати газ 349 тисячам побутових клієнтів на Полтавщині через невиконання вимог Кодексу газотранспортної системи.

Відповідно до Правил постачання природного газу, цих клієнтів тимчасово обслуговуватиме постачальник "останньої надії" (ПОН) – Газопостачальна компанія "Нафтогаз України".

Надалі для безперебійного газопостачання, жителі Полтавської області мають обрати та підключитися до постійного ринкового постачальника.

Постачальник "останньої надії" (ПОН) – це тимчасове рішення для уникнення перебоїв з газопостачанням, яке за результатами урядового конкурсу забезпечує ГК "Нафтогаз України". У порівнянні з підключенням клієнтів до ГК "Нафтогаз України" на комерційних умовах, ціна для клієнтів ПОН є вищою, а сервіси компанії є доступними лише частково з огляду на відсутність необхідної інформації про клієнтів постачальника "останньої надії".