У Полтаві планували оновити новорічну ілюмінацію та встановити "ліхтарики", "зорепад" і "мішку"

28 вересня 2021 0
Олена Кулага
У Полтаві до новорічних свят хотіли оновити ілюмінацію. Зокрема планували прикрасити Корпусний парк, Каштанову алею та вулицю Соборності.

Вулиці Полтави, до новорічних свят, планують прикрасити оновленою ілюмінацію. Про це, на засідання міської ради, повідомив керівник "Міськсвітла" Юрій Міщенко.

З його слів, ілюмінацію в місті не оновлювали з 2017 року, коли придбали гірлянди. У 2018 році на суму півтора млн грн придбали шатер та іграшки на ялинку, яку встановлюють на театральній площі. 

У 2021 році планують придбати святкову ілюмінацію і встановити наступні прикраси: "шар" на вулиці Соборності за близько 500 тис. грн; "мішку" висотою близько шести метрів, планують встановити на перехресті вулиць Івана Котляревського та Соборності. Тролейбусні опори в Корпусному парку планують прикрасити "зорепадом". "Ліхтарики" встановити на опорах у Каштановій алеї. 

В ході обговорення питання сталася суперечка щодо доцільності встановлення в середмісті Полтави фігури ведмедя. На думку деяких присутніх депутатів ілюмінація у вигляді "мішки" не асоціюється з Полтавою і є недоцільною. 

Загальна вартість оновлення ілюмінації близько трьох мільйонів грн. 

Депутати Полтавської міської ради  проголосували за виключення пункту щодо виділення трьох млн грн ПЕЗО "Міськсвітло" (на новорічну ілюмінацію).