На Полтавщині власник медіахолдингу хотів захопити завод дитячого харчування

19 травня 2023 0
Правоохоронці викрили масштабну аферу по рейдерському захопленні заводу на Полтавщині під керівництвом політтехнолога.

18 травня правоохоронці затримали дев'ять членів злочинного угруповання – організаторів та учасників шахрайської схеми. Злочинці намагалися захопити на Полтавщині завод дитячого харчування.Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції Полтавської області.

Організатором шахрайських дій виявився адвокат та власник медіахолдингу, який використовував підконтрольні інформаційні ресурси як інструменти тиску та шантажу на бізнесменів та політиків.

Фігурант раніше неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців за фактами шахрайств та вимагань. За одним з останніх звинувачень справа «чорного» політтехнолога на даний час слухається у суді. Навіть це не стало на заваді в організації рейдерського захоплення потужного підприємства з виробництва дитячих продуктів та залучення фінансування зазначеної оборудки у розмірі 530 000 доларів США під керівництвом колишнього заступника міністра сільського господарства рф.

Затриманим оголосили підозри за кількома статтями Кримінального кодексу України:

- ч. 1 та 2 ст. 255 (створення, керівництво злочинною організацією, а також участь у ній);
- ч. 3 ст. 206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації);
- ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів);
- ч. 3 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги);
- ч. 1 ст. 366 (службове підроблення).

На даний час встановлюються інші учасники злочинної організації, а також перевіряється їх причетність щодо підготовки до рейдерських захоплень інших підприємств на території різних областей держави.