На Полтавщині вручили підозру двом організаторам підпільного виробництва цигарок

04 жовтня 2022 0
Дар'я Жученя
38-річним чоловіку та жінці повідомили про підозру в незаконному виготовленні тютюнових виробів.


На початку вересня у Полтавському районі припинили діяльність підпільного цеху з виготовлення тютюнових виробів. Під час обшуків правоохоронці вилучили понад 20 тонн сировини та готової продукції на суму майже 4 мільйони гривень, промислове обладнання, а також автомобілі, якими перевозили контрафактну продукцію. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини.


Цех з незаконного виробництва цигарок мав систему відеонагляду для здійснення контролю за найманими працівниками та запобігання появі сторонніх людей. Організатори налагодили канали постачання сировини та збуту готової продукції в інших регіонах України.

Про підозру повідомили двом організаторам нелегального бізнесу. 38-річному мешканцю сусідньої області та 38-річній жительці Полтавщини інкримінують незаконне виготовлення тютюнових виробів (ч. 2 ст. 204 Кримінального кодексу України). Наразі тривають слідчі дії.

Досудове розслідування здійснюють за рядом статей Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів); ч. 2, 3 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).