32-річну жительку Кременчука підозрюють у продажі підроблених документів

27 січня 2023 0
Дар'я Жученя
У Полтавській, Закарпатській та Чернівецькій областях незаконно виготовляли та продавали документи.

Правоохоронці Полтавщини викрили міжрегіональну групу з кількох осіб за підозрою у виготовленні та збуті підроблених офіційних документів.

Як повідомили у Полтавській обласній прокуратурі, до складу групи входили чоловіки та жінки з Полтавської, Закарпатської та Чернівецької областей, які займалися незаконним виготовленням паспортів громадян України та інших держав і посвідок на постійне та тимчасове проживання іноземців на території України.

Послугами фігурантів користувалися різні особи з метою уникнення від розшуку, ухилення від мобілізації та незаконного перетину державного кордону України.

Під час обшуків за місцями проживання зловмисників та в типографіях знайшли обладнання для виготовлення документів, бланки, паспорти з ознаками підробки, мобільні телефони тощо.



Наразі одній з учасниць групи (32-річній жительці Кременчука) повідомили про підозру у пересиланні з метою збуту та збуті голографічних захисних елементів, а також збуті підробленого офіційного документа, вчинених повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 199, ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України).


Досудове розслідування триває. Наразі розглядають питання щодо повідомлення про підозру іншим співучасникам злочину та обрання запобіжних заходів.