Підробка лікарем COVID-сертифікату на Полтавщині: кримінальне провадження скерували до суду

15 листопада 2021 0
Олена Кулага
Протягом двох місяців слідчі збирали докази щодо підробки COVID-сертифікату сімейним лікарем. Наразі провадження передали до Лубенського суду.

Поліція Полтавщини скерувала до суду кримінальне провадження за фактом підробки COVID-сертифікату одним із сімейних лікарів Лубенщини. Слідчі збирали докази з жовтня цього року. Про це повідомила пресслужба Головного управління Нацполіції Полтавської області.

За даним фактом відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 358 (Підроблення документів) Кримінального кодексу України. 

Слідчі у рамках судового розслідування встановили, що лікар вніс до "Електронної системи охорони здоров’я" відомості про проведення вакцинації жінки від COVID-19, а насправді такого щеплення остання не отримала. 

У разі доведення вини судом, лікарю загрожує штраф до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Упродовж минулого тижня в Україні поліціянти розпочали 103 кримінальні провадження за підробку та використання COVID- тестів та довідок про вакцинацію. Наразі у 15 кримінальних провадженнях особам повідомили про підозру. Ще одинадцять обвинувальних актів спрямували до суду, повідомила пресслужба Нацполіції України.

фото: slovoidilo.ua