На Полтавщині викрили злочинну групу, яка незаконно продавала зброю

05 травня 2023 0
Дар'я Жученя
Четверо жителів Лубенського району незаконно зберігали вогнепальну зброю з метою подальшого збуту. Чоловікам повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи.

Чотирьох жителів Лубенського району віком від 24 до 57 років викрили у причетності до незаконного обігу зброї. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини.

а адресами проживання, в автомобілях та інших приміщеннях, які використовували члени злочинної групи, провели майже 30 обшуків. Знайшли автоматичну зброю (зокрема, з глушниками), пістолети та гранати різних модифікацій, чимало зразків холодної зброї, понад 900 набоїв різного калібру та інші речові докази. Вилучене спрямували на судову експертизу.

Нині усім чоловікам повідомили про підозру у незаконному зберіганні вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу, з метою подальшого збуту, та обрали запобіжні заходи. Зокрема, трьом з них суд визначив тримання під вартою з альтернативою внесення застави, один – під цілодобовим домашнім арештом.





У кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України триває слідство задля встановлення інших епізодів злочинної діяльності спільників та осіб, причетних до незаконного обігу зброї.