Полтавщина є однією із кращих виробників органічних продуктів харчування

25 січня 2024 0
Яніна Климань
Полтавська область увійшла в п’ятірку кращих виробників органічної продукції.

В Полтавській області збільшується кількість підприємств, які в стратегії своєї виробничої діяльності використовують екологічні переваги. Про це повідомили у Полтавській обласній військовій адміністрації.

Якщо порівнювати з 2021 роком, кількість органічних підприємств зросла на 25 відсотків. На сьогодні сертифіковано 40 виробників органічної продукції. Популярний напрямок – рослинництво, його сертифікували у 28 підприємствах, зокрема 20 з них – експортують вироблену продукцію.

16 підприємств займаються переробкою органічних продуктів харчування. Зокрема, виробляють різноманітні органічні види круп, пластівців, борошна, вівсяне толокно, соєве та нутове пюре, шоколад, соєву та соняшникову олію, кормові суміші для курей-несучок, макуху, сублімовані ягоди та фрукти, ядро волоського горіха, мед, лікарські трави, добрива, біологічні консерванти для кормових культур, засоби захисту рослин.

В грудні 2023 року ТОВ "Укролія" з Полтавської області, було одним з п’яти виробників-експортерів органічної продукції, які представляли Україну на міжнародній торговій виставці органічної продукції.

Фото: Полтавська ОВА