Жителям Полтавщини відновили постачання гарячої води. ОНОВЛЕНО

03 вересня 2022 0
Яніна Климань
Споживачі Полтави та області залишилися без гарячого водопостачання. Нині підприємство "Полтаватеплоенерго" відновило роботу котелень.

На Полтавщині споживачам "Полтаватеплоенерго" відновили гаряче водопостачання, повідомили на офіційному сайті підприємства.

"Полтаватеплоенерго" врегулювало питання з постачальником природного газу. Наразі відновили роботу котелень, які забезпечують споживачів гарячою водою. 

Від 3 вересня у жителів Полтавської області тимчасово призупинили постачання гарячої води. Про це повідомили на офіційному сайті "Полтаватеплоенерго".

29 серпня "Полтаватеплоенерго" отримало затверджені обсяги споживання природного газу, в період з серпня 2022 по квітень 2023 року. В той же день підприємство направило підписані та оформлені договори постачання природного газу на узгодження ТОВ "ГК "Нафтогаз Трейдинг".

Згідно з Правилами постачання газу, постачальник зобов’язаний забезпечити своєчасну реєстрацію споживача в Реєстрі споживачів постачальника. 

Втім, станом на 2 вересня постачальник не зареєстрував "Полтаватеплоенерго" в Реєстрі споживачів постачальника. А за умови відсутності постачальника, Правилами передбачено постачання природного газу Постачальником "останньої надії" з ціною для непобутових споживачів в 130-174 грн за м.куб. з ПДВ.

Така ціна не передбачена діючими тарифами, тому "Полтаватеплоенерго" призупинило послуги гарячого водопостачання до вирішення договірних відносин з постачальником.

Підприємство не відключало від роботи лише чотири котельні у місті Полтава, які забезпечують гарячим водопостачанням медичні заклади.