До 1 жовтня мають перевірити всі пункти незламності на Полтавщині

12 вересня 2023 0
Яніна Климань
У Полтавській області перевірять 474 пунктів незламності.

У Полтавській області 474 пунктів незламності. Вони створені органами влади й місцевого самоврядування, ДСНС та АТ "Укрзалізниця".

Наразі має статус "вже працює" 141 пункт незламності та 333 – "готовий до роботи". Про це повідомив на апаратній нараді директор Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами ОВА Олександр Чалий.

"Пункти незламності мають бути забезпечені генераторами, подовжувачами, запасами паливно-мастильних матеріалів, засобами освітлення, аптечками, технічними засобами доступу до інтернету, інформаційними й роздатковими матеріалами, зокрема інструкцією для населення, як діяти у разі повітряної тривоги, покажчиками з адресами розміщення найближчих укриттів, мережевих магазинів, автозаправних станцій, банківських установ, закладів громадського харчування, які працюють на альтернативному живленні, та засобами пожежогасіння", – розповів Олександр Чалий.

Мають створити в кожному районі Полтавщини комісії, які перевірять готовність пунктів незламності. Це мають зробити до 1 жовтня.