На Полтавщині виявили сказ у собаки: деталі

03 квітня 2024 0
Дарина Омелич
У Решетилівці собака, який контактував з лисицею, помер від сказу. Через це у деяких населених пунктах будуть безоплатно вакцинувати тварин.

1 квітня до Полтавської обласної державної лікарні ветеринарної медицини надійшло повідомлення про загибель собаки у Решетилівці Полтавського району. Випадок трапився на подвір’ї місцевого жителя. Собака на початку березня контактувала з лисицею червоною. 

Фахівці ветеринарної медицини виїхали на місце загибелі тварини для проведення обстеження, відібрали патологічний матеріал та направили до лабораторії.  Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Полтавській області. Наступного дня результат аналізу підтвердив сказ у собаки. 

Через це ввели карантинні обмеження та оголосити Решетилівку неблагополучною по сказу територію. До загрозливої зони неблагополучного пункту віднесли території сіл Бакай, Білоконі, Ганжі, Глибока Балка, Голуби, Демидівка, Колотії, Коржі, Литвинівка, М’якеньківка, Прокопівка, Пустовари, Сені, Тури та Шрамки Решетилівської громади.

У неблагополучному пункті розпочали оздоровчі заходи та проведення безкоштовних щеплень проти сказу всіх сприятливих тварин у неблагополучному пункті та загрозливій зоні.