Справу загибелі полтавського відеооператора Дениса Руденка почали розглядати від самого початку

27 жовтня 2023 0
Справу полтавського відеоператора розглядають в суді вже чотири роки. У травні 2019 року Дениса Руденка жорстоко побили. Він помер у реанімації.





Справу загибелі полтавського відеооператора Дениса Руденка почали розглядати від самого початку. Перше засідання під головуванням нового судді відбулося 27 жовтня у Ленінському районному суді Полтави. На початку засідання розглядалося продовження запобіжного заходу обвинуваченому Георгію Полонському, 1978 року народження. Обвинувачений відмовився від відеозйомки під час засідання. Прокурор звернувся з проханням залишити обвинуваченого під вартою, суддя підтримав дане рішення на 60 діб.

Оскільки справа розглядається від самого початку, то був заслуханий обвинувальний акт від прокуратури, а також надані покази від потерпілої - 72 річної мами Дениса Руденка.

Обвинувачений провини не визнає по жодній з інкремінованих статей, зокрема умисному тяжкому тілесному ушкодженні, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 121 КК України), санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

На наступних засіданнях відбудеться дослідження доказів, допит свідків та обвинуваченого. Нагадаємо, що справа побиття та смерті Дениса Руденка розглядається в суді вже чотири роки. 10 травня 2019 року близько 23:00 на Леваді Дениса Руденка жорстоко побили. У чоловіка було вибите око, переламана основа черепа та утворилась гематома головного мозку. Медики ввели потерпілого у стан коми та провели його операцію, проте 19-го травня він помер у реанімації.

У побитті Руденка підозрювали кількох осіб. Зокрема, під час засідання неодноразово озвучено ім’я — Юрій Ситник. Але офіційно про підозру оголосили лише одній людині — Георгію Полонському. 2 жовтня того ж року суд взяв його під варту. Дружина Дениса Руденка, яка проходить у справі як один зі свідків, наразі проживає з донькою за кордоном.

Наступний розгляд справи має відбутися 29 листопада цього року.