У Полтавській області в пожежах загинули три людини. ОНОВЛЕНО

02 січня 2024 0
Яніна Климань
Протягом доби у Кременчуцькому та Лубенському районах сталися пожежі, внаслідок яких загинули три людини, ще одна – отримала опіки.

На Полтавщини протягом доби сталися три пожежі, повідомили у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у Полтавській області.

31 грудня 2023 року близько 19:35 у Пирятині на вулиці Соборна сталася пожежа в багатоквартирному житловому будинку. Вогонь знищив домашнє майно. Врятували десять осіб, евакуювали 12 чоловік з них – п'ятеро дітей. До гасіння залучали  три відділення вогнеборців. На ліжку в кімнаті знайшли тіло 65-річного чоловіка без ознак життя. Наразі тіло загиблого направили на судово-медичну експертизу для встановлення причини смерті. 

За цим фактом вирішують питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за кваліфікуючими ознаками ч. 2 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки, що спричинило загибель людини) Кримінального кодексу України.

31 грудня 2023 року близько 17:20 в селі Книшівка Кременчуцького району на вулиці Шевченка горіла літня кухня. Внаслідок цього 59-річний чоловік загинув. Вогонь знищив підлогу на площі 1 кв.м, диван, домашнє майно; пошкодив внутрішнє оздоблення стін на площі 20 кв.м. До гасіння залучали  одне відділення рятувальників.

 

31 грудня 2023 року близько 20:55 у селі Комендантівка Кременчуцького району на вулиці Першотравнева горів будинок, загинув 48-річний чоловік. Вогонь знищив домашнє майно; пошкодив внутрішнє оздоблення стін та стелі на площі 8 кв.м. До гасіння залучали  одне відділення надзвичайників.

Як повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини, за цими фактами розпочали досудове розслідування за ч. 2 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки, якщо воно спричинило виникнення пожежі або аварії, якою заподіяно загибель людей) Кримінального кодексу України. 

У зв’язку з сильним задимленням працівники ДСНС працювали в апаратах захисту органів дихання.

Фото: ГУ Нацполіції Полтавщини