Викрили схему ухилення від сплати податків на спиртзаводі: директор діяв у змові зі службовими особами підприємств на Полтавщині

17 серпня 2021 0
Тетяна Наказненко
ДБР викрило виконувача обов’язків державного підприємства "Жовтневий спиртовий завод", який організував схему ухилення від сплати податків. Діяв він у змові зі службовими особами підприємств на території Полтавщини.

Працівники Державного бюро розслідувань викрили схему з ухилення від сплати податків під час виробництва та реалізації спиртовмісних речовин на суму понад 181 млн гривень.

Схему ухилення від сплати акцизного податку під час виготовлення розріджувача багатофункціонального та дезінфекційних засобів організував виконувач обов’язків директора державного підприємства "Жовтневий спиртовий завод", що в Карлівці, йдеться у повідомленні на офіційному сайті Офісу генерального прокурора України. Діяв він у змові зі службовими особами підприємств на території Полтавської та Кіровоградської областей.

Службові особи вказували у звітних документах такі характеристики товару, які дозволяли не сплачувати за нього податки.

Слідчі ДБР повідомили директору спиртзаводу про підозру за фактом ухилення від сплати акцизного податку (ч. 3 ст. 212 Кримінально-процесуального кодексу України).

Під час слідства виявили факти продажу спиртовмісних речовин підприємствам-виробникам фальсифікованого бензину через фірми-прокладки.

Наразі у кримінальному провадженні проводять обшуки за місцем виготовлення вищевказаних спиртовмісних речовин, місцями виробництва з них фальсифікованих нафтопродуктів та їх реалізації.

Також перевіряють причетність до вчинених злочинів службових осіб структурних підрозділів Державної податкової служби України, йдеться у повідомленні.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора, оперативний супровід – ДБР та управління Служби безпеки України в Полтавській області.

фото: пресслужба ДБР