На Полтавщині суд закрив справу проти лікаря, який підробив COVID-сертифікат

13 грудня 2021 0
Олена Кулага
Лубенський міськрайонний суд закрив справу проти лікаря, який підробив сертифікат про вакцинацію, зважаючи на каяття обвинуваченого.

8 грудня Лубенський міськрайонний суд Полтавської області закрив справу проти лікаря місцевої амбулаторії, який підробив сертифікат про COVID-вакцинацію. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як вказано в реєстрі, 18 вересня 2021 року близько 10:00 до обвинуваченого, який перебував на робочому місці, звернулася його знайома з проханням внести відносно неї дані про проведення вакцинації від СOVID-19 до "Електронної системи охорони здоров`я" без проведення фактичного щеплення, на що лікар і погодився.

Того ж дня за допомогою системи "Нelsi" обвинувачений вніс дані про проведення щеплення та посвідчив цей факт своїм електронним кваліфікованим підписом.

Такі дії лікаря правоохоронці кваліфікували за ч. 1 ст. 358 (Підроблення документів) Кримінального кодексу України. 

Під час судового розгляду лікар заявив клопотання про звільнення його від кримінальної відповідальності у зв`язку із дійовим каяттям. Він пояснив, що повністю усвідомив те, що скоїв правопорушення та щиро розкаявся у вчиненому. Дане клопотання своєю чергою підтримав прокурор.

Суд заслухавши думку учасників провадження задовольнив клопотання обвинуваченого про звільнення його від кримінальної відповідальності, у зв`язку з дійовим каяттям. Кримінальне провадження підлягає закриттю.

Ухвалу можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом семи днів з дня її проголошення.

фото: slovoidilo.ua