На Полтавщині затримали підозрюваного у шахрайстві, який оманою отримав близько 400 тисяч гривень

03 березня 2023 0
Максим Михайліченко
У Полтавській області правоохоронці затримали підозрюваного у серії шахрайства, який дзвонив людям і казав, що їх рідні потрапили у ДТП і для проведення операції потрібні гроші.

На Полтавщині правоохоронці затримали жителя міста Хорол, який телефонував жителям області та казав, що їх рідні потрапили у дорожньо-транспортну пригоду і для проведення операції потрібні гроші. Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Полтавській області.

Слідчі встановили, що 36-річний житель міста Хорол причетний до вчинення семи фактів заволодіння грошима на суму близько 400 тисяч гривень. У ході санкціонованого обшуку у фігуранта вилучили банківські картки, мобільні телефони, сім-карти та гроші.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці встановлюють повне коло осіб, які причетні до шахрайської схеми, а також осіб, які стали жертвами зловмисників.