Екснардепа підозрюють у підриві залізничних колії у Полтавській області

04 вересня 2024 0
Яніна Климань
Затримали колишнього народного депутата, який разом із трьома спільниками працював на російські спецслужби.

Народному депутату України VII скликання повідомили про підозру у державній зраді, диверсії та готуванні до терористичного акту (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111; ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 113; ч. 1 ст. 14 ч. 2 ст. 258 КК України). Також повідомили про підозру трьом його спільникам. Про це  повідомили на сайті Офісу Генерального прокурора України.

Колишній народний депутат України від забороненої "Партії регіонів" створив агентурну мережу для виконання завдань підрозділу фсб рф – департаменту контррозвідувальних операцій. Учасники цієї агентурної мережі займалися розвідувальною та диверсійною роботою на території України.

Агенти підірвали залізничну колію на Полтавщині, щоб перешкодити логістиці ЗСУ. Також вони планували серію вибухів на Укрзалізниці, яку Сили оборони використовували для перевезення техніки і особового складу.

За завданням фсб рф ворожі агенти збирали інформацію про українців, які «цікавили» російську спецслужбу, їх місця проживання, розпорядок дня та коло спілкування.

Правоохоронці затримали екснардепа – куратора агентурної мережі, виконавця диверсій, постачальника вибухових пристроїв та агентку, яка здійснювала зовнішнє спостереження.

Наразі усі четверо підозрюваних перебувають під вартою. 

Фото: Офіс Генерального прокурора України