Ледь не вбив вагітну співмешканку: судитимуть жителя Полтавщини

12 квітня 2024 0
Яніна Климань
У Полтавському районі чоловік два дні поспіль бив та душив вагітну жінку. На третій день вона вибігла з дому та попросила перехожих викликати медичну допомогу, але дитину врятувати не вдалося.

Полтавська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно жителя Полтавського району, якому інкримінують скоєння умисного тяжкого тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент заподіяння, та що спричинило переривання вагітності (ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України).

За інформацією Полтавської обласної прокуратури, у січні 2024 року, чоловік через ревнощі два дні поспіль кулаками і ногами бив, а в подальшому душив вагітну співмешканку. Жінка намагалася подзвонити правоохоронцям, але він погрожував їй вбивством. На третій день вранці вона вибігла з дому на вулицю та попросила перехожих викликати медичну допомогу.

Унаслідок цього жінка отримала тяжкі поранення та втратила дитину.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Що робити, коли ви зазнали домашнього насильства?

Якщо ви зазнали будь-якого з видів насильства або розумієте, що існує загроза його скоєння, пам’ятайте, що найголовніше правило – НЕ МОВЧАТИ!

Розкажіть друзям, знайомим, сусідам або родичам про такі факти. Попередьте їх про можливу небезпеку та попросіть звернутися до поліції в разі необхідності. Тримайте постійний контакт із довіреною особою, щоб вона знала, чи все у вас гаразд.

Якщо у вас не має можливості розповісти про насильство знайомим, то ви завжди можете звернутися на гарячу лінію 0 800 500 335 або 116 123 (короткий номер) з будь-якого телефону по всій території України. Лінія є безкоштовною, анонімною та конфіденційною. Тут вам порадять, що робити у вашій конкретній ситуації в конкретний момент. Якщо насильство відбувається безпосередньо в момент дзвінка, вас одразу перемкнуть на поліцію.

У деяких містах України можна також зателефонувати до мобільної бригади соціально-психологічної допомоги. Їхні контакти тут.