На Донеччині на міні підірвався військовий Дмитро Лисаченко з Полтавщини

07 січня 2023 0
Дар'я Жученя
У Донецькій області в бою загинув військовий із Горішніх Плавнів.

3 січня 2023 року внаслідок мінно-вибухової травми, несумісної з життям, поблизу села Павлівка Донецької області загинув Дмитро Лисаченко з Полтавської області. Про це повідомляє інформаційний інтернет-ресурс "Горішні Плавні Online".

Дмитро народився 12 серпня 1984 року в місті Горішні Плавні Полтавської області. У 2000 році, після випуску з місцевої школи №5, розпочав навчання у професійно-технічному училищі №18 (зараз ВПГБУ міста Горішні Плавні), де здобув професії слюсаря з ремонту автомобілів, водія автомобілів третього класу. Після - продовжив навчання у Кременчуцькому технікумі Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського, де у 2003 році здобув кваліфікацію юриста.

У 2010 році Дмитро прийшов на Полтавський гірничозбагачувальний комбінат як машиніст вагоноперекидача ДЗФ. Із серпня 2013 до грудня 2014 працював машиністом млинів дільниці збагачення №2 ДЗФ. Потім звільнився з компанії.

У травні 2016 року Дмитро повернувся у компанію як машиніст конвеєра дільниці дроблення ДЗФ. У вересні цього ж року його перевели на посаду машиніста млинів збагачення основної виробничої дільниці флотаційного доведення концентрату ДЗФ та основної виробничої дільниці, де і працював до моменту початку повномасштабного вторгнення.

17 липня 2022 року чоловіка призвали до лав Збройних сил України. Дмитро проходив військову службу на посаді старшого вогнеметника.