На Полтавщині на території заказника знайшли 200 м браконьєрських сіток

18 березня 2023 0
Дар'я Жученя
У Полтавській області на території Сулинського заказника виявили порушника навігації на воді та 200 метрів браконьєрських сіток

Протягом 16-17 березня на Полтавщині водні поліціянти та працівники Полтавського рибоохоронного патруля здійснили рейд по акваторії Сулинського заказника Кременчуцького водосховища.

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини, рейдова група виявила водія, який порушив правила навігації, вийшовши на воду на дюралевому човні з підвісним двигуном. Стосовно порушника склали постанову за ст. 117 (Порушення правил користування малими, спортивними суднами та водними мотоциклами) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Крім цього, рейдова група знайшла чотири браконьєрські сітки загальною довжиною 200 м та близько 50 кг риби різних видів (карась, лящ, синець, плітка), яка потрапила в заборонені знаряддя лову.

Рибу здали до рибоприймального пункту з подальшою реалізацією та перерахуванням коштів до державного бюджету України. Працівники рибоохоронного патруля також склали акт безгосподарського майна для подальшого знищення браконьєрських знарядь лову.