На Полтавщині попрощалися з військовим, який загинув на Харківщині

15 травня 2022 0
Тетяна Наказненко
У Зіньківській громаді провели в останню путь військового Юрія Берлізова, який загинув на Харківщині.

14 травня у Зіньківській громаді попрощалися з військовим Юрієм Берлізовим. Живим коридором від домівки до кладовища проводжали захисника родина, односельці, друзі, знайомі, місцеві жителі. Про це повідомили на фейсбук-сторінці громади.

Народився Юрій Олександрович 29 січня 1982 року в сім’ї колгоспників. Після закінчення Ставківської загальноосвітньої школи служив в Українській армії, потім проходив понадстрокову службу в місті Десна. Повернувшись до рідної домівки, чоловік працював у колгоспі, потім одружився і працював у місті Полтава. З 2015 року – учасник АТО. У 2016 році підписав контракт.

Юрій Берлізов був командиром відділення І зенітного ракетно-артилерійського дивізіону 92 окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка, старшим сержантом.

25 лютого 2022 року під час тяжкого бою поблизу села Петрівка Харківського району Харківської області, виконуючи бойове завдання з відбиття значно переважаючих сил противника, Юрій зазнав поранення, несумісного з життям.

Згідно з повідомленням, підрозділ, у складі якого був Юрій, відступав, втрачаючи чимало живої сили та техніки, тому тіло чоловіка, ймовірно, вже без ознак життя опинилося на території, що тимчасово була підконтрольна ворогові. До недавнього часу Юрій вважався зниклим безвісти і будь-яка інформація про нього була відсутня. 

11 травня механізовані підрозділи бригади, які звільняли території, відтісняючи ворога від Харкова, знайшли тіло Юрія Берлізова із беззаперечними доказами, що це саме він. 

У загиблого залишилися восьмеро дітей, вагітна дружина та мати.