На Полтавщині повідомили про підозру 15-річному хлопцю, який знущався з дитини

02 вересня 2024 0
Яніна Климань
У Котельві троє хлопців побили й зґвалтували палкою дитину, одному із них повідомили про підозру. Також відсторонили чотирьох поліціянтів від справи.

В червні 2024 року на пляжі "Мусійка" в Котельві троє підлітків знущалися з 12-річного хлопця. Спочатку вони били дитину, а потім зґвалтували палицею, знімаючи усе на відео. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини.

Судове засідання відбулося без участі матері потерпілого, тому що її про нього навіть не повідомили. Батьки двох ґвалтівників отримали по 850 гривень штрафу за хуліганство.

Справу поновили й наразі 15-річному місцевому хлопцеві повідомили про підозру у вчиненні злочину та вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Також в рамках кримінального провадження вирішується питання щодо повідомлення про підозру ще одному фігуранту. 

За цим фактом розслідується кримінальне провадження, відкрите за ознаками ч. 4 ст. 153 (сексуальне насильство) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає від п’яти до десяти років позбавлення волі.

Також за несвоєчасне внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань призначено службове розслідування. На період службового розслідування четверо поліціянтів (начальник сектору поліцейської діяльності в селищі Котельві, його заступник та ювенальний інспектор, а також заступник начальника відділення поліції в Зінькові, який на момент виявлення злочину виконував обов’язки начальника сектору поліцейської діяльності в Котельві) усунуті від виконання службових обов’язків.

Фото: соцмережі