На Полтавщині викрили двох осіб, які продавали наркотики та психотропи

11 червня 2024 0
Яніна Климань
Наркобізнес організував 41-річний полтавець та залучив до нього 24-річну місцеву дівчину.

Викрили двох осіб у збуті наркотиків на території Полтавської та Миколаївської областей. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини.

Встановили, що  злочинний бізнес організував 41-річний полтавець, який залучив до незаконних оборудок 24-річну місцеву дівчину. Вони займалися незаконним збутом наркотичних речовин "з рук в руки", а також через поштові відправлення, ретельно маскуючи їх у різні побутові речі.  Серед запропонованого наркоділками товару: канабіс, метамфетамін, амфетамін та солі PVP.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантів, вилучили наркотичні речовини, чорнові записи, мобільні телефони, банківські картки та інші докази їх злочинної діяльності. 

Організатору повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України та судом обрали запобіжний захід – тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі 242 000 гривень.


А його спільниця затримана в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 307 (Незаконний збут чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Вирішують питання щодо повідомлення дівчині про підозру та обрання їй запобіжного заходу. 

У разі доведення вини судом спільникам загрожує від шести до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Фото: ГУ Нацполіції Полтавщини