На Полтавщині викрили схему розкрадання газового конденсату з об’єктів Нафтогазу

24 травня 2024 0
Яніна Климань
Троє жителів Полтавщини викрали газоконденсату загальним обсягом близько 2 000 літрів.

До привласнення паливно-мастильних матеріалів причетні троє мешканців області, віком від 45 до 59 років. Спільники працювали на підприємстві регіональної філії АТ "Укргазвидобування". Поліція задокументувала 5 фактів викрадення газоконденсату загальним обсягом близько 2 000 літрів.

Вони побудували кримінальну схему на занижені фактичних обсягів видобутку сировини та внесенні до документації неправдивої інформації.

Сировину зливали із нафтогазового сепаратора до заздалегідь підготовлених каністр та пластикових пляшок. Викрадене виносили за межі установки комплексної підготовки нафти та вантажили до власних транспортних засобів.

У середньому за зміну фігуранти нелегально вивозили від 400 до 600 літрів газоконденсату. Надалі пособники збували нелегальні паливно-мастильні матеріали населенню. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини.

Під час обшуків вилучили близько трьох тонн газоконденсату, 16 автомобілів, яким користувалися спільники, близько 20 мобільних телефонів, понад 30 банківських карток різних фінансових установ, більш як 350 тисяч гривень та "чорну бухгалтерію".

Повідомили трьом фігурантам про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України. Також їм обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 240 тисяч гривень.

За привласнення ввіреного майна, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану може загрожувати покарання — позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Фото: ГУ Нацполіції Полтавщини