У Полтавській області викрили посадовця, який організував схему ухилення від мобілізації

Вчора 0
Яніна Климань
За 20 тисяч доларів керівник одного з райуправлінь ДСНС допомагав ухилянтам втекти за кордон.

Служба безпеки спільно з ДБР викрила одного з керівників райуправлінь Держслужби з надзвичайних ситуацій Полтавщини, який допомагав призовникам ухилятися від мобілізації.

Він підшукував серед свого оточення осіб, які хотіли уникнути військової служби. Користуючись зв’язками серед посадовців ТЦК та СП, МСЕК, а також лікарів медичних закладів, фабрикував клієнтам документи про наявність у них другої групи інвалідності.

Зазначені документи давали можливість безперешкодного перетину державного кордону України особами призовного віку. Крім того, посадовець ДСНС проводив інструктаж клієнтам, щодо використання підробок під час виїзду за кордон.

Вартість послуг ділок оцінював у 20 тис. доларів США. Про це повідомили в Управлінні СБУ в Полтавській області.

У ході проведених обшуків за місцями роботи й проживання посадовця, правоохоронці вилучили документи із доказами протиправної діяльності, ксерокопії документів військовозобов’язаних осіб та мобільний телефон.

Наразі правоохоронці повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Фото: СБУ Полтавщини