Ведучі телеканалу "PTV" отримали журналістську премію імені Василя Симоненка

08 січня 2023 0
Дар'я Жученя
8 січня, у день народження Василя Симоненка, у селі Біївці ведучим телеканалу "PTV" урочисто вручили почесну журналістську премію.

Журналістська премія імені Василя Симоненка — нагорода, яку щорічно присуджують українським журналістам, які чесно та об’єктивно висвітлюють події сьогодення, дотримуючись при цьому Етичного кодексу українського журналіста.


Премію заснував Лубенський медіаклуб у 2013 році. Рішення журі опубліковують до 13 грудня — дня смерті Василя Симоненка. Вручають нагороду до дня народження поета – 8 січня, в його рідному селі Біївцях.

Команду телеканалу "PTV" відзначили премією імені Василя Симоненка у номінації "Журналістика".

Конкурсна комісія визначила нашу редакцію як кращих фахівців та гідно оцінила висвітлення нами культурних, політичних, економічних та суспільних подій сьогодення.

Так 8 січня 2023 року у селі Біївці ведучі телеканалу "PTV" отримали заслужену нагороду.

Цього року Симоненкознавець з Києва Михайло Рогожа подарував шкільному музею особову справу Василя Симоненка, яку він дістав з Київського національного університета Шевченка.

Культурна інтелігенція до влади адресувала звернення аби попрацювати над тим, щоб хата-музей та шкільний музей Симоненка отримали державний статус пам‘ятки культури.