Затримали чоловіка-транссексуала, який викрав новонароджену дитину із пологового в Кременчуці

17 липня 2024 0
Яніна Климань
З кременчуцького пологового викрали немовля. Причетного до цього затримали, він пояснює свій вчинок тим, що дуже хотів дітей, але не зміг би їх народити.

Поліціянти Полтавщини затримали викрадача новонародженої дитини з перинатального центру. Камери спостереження показували, що з великим пакунком із закладу виходила жінка. Але оперативники встановили, що зловмисником був чоловік-транссексуал.

Свій вчинок затриманий пояснює тим, що дуже хотів дитину, яку ніколи б не зміг народити, тому вдався до злочину. З дитиною все добре, правоохоронці повернули малюка матері до перинатального центру. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини.

За цим фактом здійснюють досудове розслідування кримінальних проваджень, відкритих за частиною 3 ст. 146 та ч. 2 ст. 367 (викрадення малолітньої та службова недбалість, що спричинили тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Слідчі поліції готують клопотання щодо повідомлення фігуранту про підозру та обрання йому запобіжного заходу – тримання під вартою.

За скоєне 25-річному викрадачу тепер загрожує провести за ґратами від 5 до 10 років. Також в рамках кримінального провадження, буде надана правова оцінка службовим особам перинатального центру.

Нагадаємо, 14 липня до поліції Кременчука надійшло повідомлення від жінки, що у неї з післяпологової кімнати перинатального центру зникло чотириденне немовля.