462 доба війни в Україні: головне станом на ранок 31 травня

31 травня 2023 0
Максим Михайліченко
Російські окупанти обстрілювали Харківську та Херсонську області, зокрема авіабомбами: є поранені

30 травня росіяни продовжили обстрілювати Харківську область. У Вовчанську від обстрілу отримав поранення 72-річний чоловік, також пошкодили будинки у яких сталися пожежі. Селище міського типу Ківшарівка зазнало удару двома керованими авіабомбами. Зафіксували влучання у землю. Ударом вибило вікна освітнього закладу. Масштабних руйнувань немає. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За 30 травня російські війська обстріляли 48 разів Херсонську область. Загалом по території області випустили 219 снарядів різного типу. Окупанти цілеспрямовано поцілили у житлові квартали населених пунктів Херсонщини. П’ять людей отримали поранення. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Авіація Сил оборони України за 30 травня завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також один удар по його зенітно-ракетному комплексу. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три пункти управління, район зосередження живої сили противника, чотири артилерійських підрозділи на вогневій позиції, зенітно-ракетний комплекс, три склади пально-мастильних матеріалів та станцію радіоелектронної боротьби. Про це повідомили в Генеральному Штабі Збройних Сил України.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 31 травня: