Спортсменка з Полтавщини нестиме прапор України на церемонії закриття Олімпійських ігор 2020

08 серпня 2021 0
Олена Кулага
Прапороносцем збірної України на закритті Олімпіади в Токіо буде веслувальниця Людмила Лузан.

Нести державний прапор України на церемонії закриття Олімпійських ігор 2020, буде веслувальниця з Полтавської області - Людмила Лузан, повідомили на сайті Національного олімпійського комітету України.

Урочиста церемонія закриття Олімпіади відбудеться сьогодні о 14:00 за київським часом.

Спортивні змагання в Токіо тривали з 23 липня по 8 серпня. За цей час 153 українських олімпійців, які вийшли на старт, зуміли виграти 19 медалей - одну золоту, шість срібних і 12 бронзових.

За загальною кількістю здобутих нагород, Україна завоювала місце у ТОП-20 серед 206 країн-учасниць. Ще 23 українських спортсмени зупинились в кроці від п'єдесталу, посівши 4-6 місця у фінальних змаганнях.

У Токіо українці суттєво перевершили результат олімпіади в Ріо-де-Жанейро-2016, коли здобули 11 олімпійських медалей (2 золоті, 4 срібних та 5 бронзових нагород), але не досягли результату Олімпіади в Пекіні 2008. З Пекіну українські олімпійці привезли 27 медалей (7 золотих, 5 срібних та 15 бронзових).

Серед представників Полтавщини, які вибороли нагороди у змагання Ігор ХХХІІ Олімпіади у Токіо:

представник Полтавщини Жан Беленюк, борець греко-римського стилю, програма до 87 кг - золота нагорода; 

полтавський боксер Олександр Хижняк, програма до 75 кг - срібна нагорода;

веслувальниця з Горішніх Плавнів Людмила Лузан: каное-одиночка на 200 м - бронзова нагорода та каное-двійка на дистанції 500 м в парі з Анастасією Четверіковою з Херсону - срібна нагорода.

Веслувальники Павло Алтухов та Дмитро Янчук зупинилися за декілька кроків від п'єдесталу - п'яте місце. 

фото: НОК України