НМТ на Полтавщині: особливості проведення

12 липня 2022 0
Яніна Климань
У Полтавській області проводитимуть національний мультипредметний тест, візьмуть участь в ньому близько 8 тисяч дітей.

Менше ніж за тиждень починається проведення національного мультипредметного тесту, який писатимуть всі цьогорічні випускники шкіл, які мають намір вступати у вищий навчальний заклад.

В основній сесії НМТ візьме участь близько 8 тисяч дітей на Полтавщині. Тестування проводитимуть в умовах воєнного стану. Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

Центр тестування має бути обладнаний комп’ютерною технікою з розрахунку на кількість учасників. На Полтавщині підготовлена комп’ютерна база для проведення тестування. Всі комп’ютери відповідають технічним вимогам та мають сертифікати відповідності. Крім того, в центрі здачі обов’язкова присутність IT-фахівця.

Всі пункти здачі тестування забезпечені укриттями, які відповідають вимогам перебування у них дітей.

Аби тестування відбулося безпечно, поліція охоронятиме публічний порядок біля екзаменаційних центрів.

Щодо скупчення автотранспорту, то пропонують залучити до роботи на паркувальних майданчиках стюартів, які допомагатимуть працівникам поліції. Вони проводитимуть бесіду з батьками вступників щодо паркування транспорту. Абітурієнти мають заходити самі, а батьки залишаться за парканом, щоб мінімізувати скупчення людей. Це дасть змогу швидше проводити евакуацію, у разі сигналу "Повітряна тривога".

Всі приміщення, де відбуватиметься тестування, рятувальники перевірять на відповідність протипожежної безпеки та цивільного захисту. На кожному об’єкті чергуватимуть працівники служби.

Також в приміщенні, де буде відбуватися тестування, обов’язково мають бути запасний електрогенератор та чергові бригади електриків, з метою запобігання перебою з електропостачанням.

Наразі всі центри тестування в Полтаві, Лубнах, Кременчуці, Пирятині, Карлівці, Гадячі повністю готові до роботи.