Вчительку з Полтави засудили за поширення російських наративів на уроках

19 січня 2023 0
Максим Михайліченко
У Полтаві вчительці хімії та біології призначили чотири роки умовно за поширення російської пропаганди учням.

У жовтні вчителька хімії та біології в Полтавській загальноосвітній школі І-III ступенів №4 Полтавської міської ради, яка поширювала російську пропаганду отримала чотири роки умовно. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Під час проведення онлайн уроків через програму "ZOOM" вчителька поширювала російську пропаганду для учнів.

Вчителька пропагувала від’єднання невизнаних "днр" та "лнр" від України – "В свое время надо было разобраться с Донбасом, они хотели федеративности, пусть они были бы федеративными республиками". Пояснюючи свою позицію тим, що Україна "не подвергалась бы такой экзекуции". Також вчителька стверджує, що ціною територій Донецької та Луганської області можна втратити Україну.

Вчителька поширювала російські пропагандистські тези щодо можливості створення біологічної зброї на території України, та дій бійців загону спеціального призначення "Азов" - "Да. Или иголки под ногти. Тоже смотрела в интернете, как рассказывали иглы под ногти, человек рассказывал, который вышел с этого плена. Это же фашисты самые настоящие. Это же под ногти, как это под ногти иголкой. Боже, это ужас".

Експерти зазначили, що висловлювання підозрюваної мають значний потенціал деструктивного впливу на когнітивну, емоційну, мотиваційну сфери психіки учнів, і можуть вплинути на формування їх соціальних установок, стереотипів і ставлення до Збройних сил України або конституційного устрою України.

Нагадаємо, що раніше вчительці Служба безпеки України висунула підозру вчительці за схвалювання окупацією частини України.