На Полтавщині вчительці, яка схвалювала окупацію частини території України, повідомили про підозру

23 серпня 2022 0
Яніна Климань
У Полтавській області вчителька під час уроків розповідала учням про правомірність окупації частини території України та зневажливо висловлювалася про бійців, які захищали Маріуполь.

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури жінці повідомили про підозру за фактом заперечення, виправдування,  визнання правомірною збройної агресії РФ проти України та тимчасової окупації частини території України (ч. ч. 1, 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України).

За інформацією Полтавської обласної прокуратури, жителька Полтави, працюючи вчителем у місцевій школі, під час онлайн уроків розповідала учням про правомірність окупації частини території України, вихваляла військовослужбовців рф, водночас зневажливо висловлювалася про бійців окремого загону спеціального призначення "Азов".

Наразі жінку звільнили з роботи.

Крім цього, повідомили за ч. ч. 1, 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України, громадянину рф. У грудні 2020 року чоловік приїхав, щоб доглядати за своєю матір’ю на територію Лубенського району та після повномасштабного вторгнення в розмовах із місцевими жителями  говорив про збройну агресію росії проти України, як про "звільнення від нацизму" та "тривалу громадянську війну".   

Нагадаємо, судитимуть жителів Полтави та Горішніх Плавнів за те, що вони публікували антиукраїнський контент у соціальні мережі.

Фото: СБУ