Предстоятель ПЦУ подякував українцям за боротьбу проти Московського патріархату

14 квітня 2023 0
Предстоятель Православної церкви України Епіфаній подякував українцям за боротьбу проти МП, а також наголосив, що ПЦУ не належить жодній політичній силі.

13 квітня Предстоятель Православної церкви України Епіфаній записав звернення до українського народу. Про це стало відомо з сайту Православної Церкви України.

Епіфаній наголосив, що завдяки підтримці українського народу зараз триває звільнення України від Московського патріархату.

Предстоятель ПЦУ проти того, щоб хтось представляв українську церкву заручницею чи учасницею партійної боротьби.

ПЦУ вдячна політичним силам, які сприяли розбудові Помісної Церкви, незалежно від того, чи вони представляють опозицію, чи владу. Але при цьому ці сили не матимуть виняткової або контролюючої ролі в ПЦУ.

Також Епіфаній нагадав, що структура Московського патріархату в Україні, як раз таки розбудовувалася за тією системою, що деякі політичні діячі вкладалися в церкву ніби є учасниками "акціонерного товариства", що вирішують за спиною «найнятих менеджерів» у рясах всі ключові питання.

Також прихильники "руського міра" різними каналами поширюють інформацію про те, що Православна церква України контролюються певними політичними силами. Епіфаній вкотре наголосив, що такі твердження – є брехнею.