На Яківцях знайшли вбиту собаку, біля якої сиділи цуценята

21 грудня 2020 0
Полтавці під час прогулянки лісосмугою знайшли закривавлений труп собаки біля якої сиділи цуценята. Малечі зараз шукають сімʼї.


У лісосмузі між дальніми та ближніми Яківцями полтавські волонтери натрапили на тіло собаки, біля якого скавчали цуценята. Тварину вбили. Дитинчат забрали працівники відділу регулювання чисельності безпритульних тварин.

"Нами був здійснений виїзд туди, де знайшли цих цуценяток. Дійсно, були сліди насильницької смерті у їхньої мами. Їй перерізали горло і була голова розтрощена, тобто над твариною жорстоко познущалися. І знаєте, це було знущання не тільки над нею, адже вона була ще мамою, яка годує. І поряд були пʼять цуценят в коробці", – розповіла Юлія Явір, технолог з реєстрації тварин КАТП-1628.
Волонтери звернулися до поліціянтів. Останні перевіряють інформацію. Загалом від початку року правоохоронці відкрили сім кримінальних проваджень за фактом жорстокого поводження з тваринами, один обвинувальний акт спрямували до суду.

"Суд може призначити штраф мінімум 15 тисяч, максим 51 тисяча гривень або до шести місяців чи до трьох років позбавлення волі. Для правової кваліфікації мають значення методи, які застосовуються для завдання болю і страждань, а також наслідки – це каліцтво або загибель тварини", – сказала Поліна Ларіна, речниця Нацполіції області.
Поки триває розслідування вбивства собаки, волонтери шукають сімʼї для цуценят-сиріт. Двох вже віддали в добрі руки. Лишились ще троє.

Марина Голега, Ярослав Журавльов, PTV Полтавське Телебачення