Володимир Зеленський відвідав Полтавську область: вручив нагороди пораненим військовим

19 квітня 2023 0
Максим Михайліченко
Президент України Володимир Зеленський здійснив візит на Полтавщину: провів телефонну розмову з міжнародним партнером, відвідав військових та провів нараду.

18 квітня Президент України Володимир Зеленський відвідав Полтавську область. Про це повідомили в пресслужбі Президента України.

Президент відвідав один з медичних закладів, де лікуються українські захисники. Він поспілкувався з військовими та вручив їм державні нагороди. Захисники відзначені медалями "За військову службу Україні". Також Президент вручив представникам Медичних сил Збройних Сил України ордени Данила Галицького, княгині Ольги III ступеня, медалі "За військову службу Україні", а також надав їм почесні звання "Заслужений лікар України".

Крім того, Володимир Зеленський провів нараду щодо безпекової, соціально-економічної та суспільно-політичної ситуації в області.

Учасники заслухали інформацію від начальника Полтавської обласної військової адміністрації Дмитра Луніна про соціально-економічне становище в області. Також розглянули питання щодо обстановки на Полтавщині в операційній зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Суми" та щодо готовності військових підрозділів до виконання завдань. Учасники наради заслухали інформацію про оперативну та криміногенну ситуацію в регіоні.

Також у Полтаві Президент України провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Кевіном Маккарті.

Зеленський висловив подяку за незмінну двопартійну підтримку України з боку Конгресу Сполучених Штатів.

Кевіна Маккарті поінформували про перебіг бойових дій на основних напрямках фронту й про нагальні оборонні потреби нашої країни, зокрема у бронетехніці, далекобійній зброї, артилерії, ППО та авіації.

Глава Української держави та спікер Палати представників США обговорили необхідність посилення санкційного тиску на Росію, зокрема зниження цінової стелі на російські нафту й газ.

Також Президент України запросив Кевін Маккарті відвідати Україну з візитом.