На Полтавщині судитимуть чотирьох зрадників, які воювали проти України

08 серпня 2023 0
Яніна Климань
До суду направили обвинувальний акт щодо жителів Донецької та Луганської областей, які служили у складі незаконних збройних формувань "лнр" та "днр".

Полтавська обласна прокуратура направила до суду обвинувальні акти стосовно чотирьох жителів Донецької та Луганської областей, яким інкримінують державну зраду та колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).   

За інформацією Полтавської обласної прокуратури, у 2022 році обвинувачені перейшли на бік окупантів. Їм видали камуфляжну форму зразка збройних сил рф, зброю та боєприпаси. Чоловіки служили на посадах стрільців у різних мотострілецьких бригадах, батальйоні територіальної оборони "Прізрак" та оперативно-бойовому тактичному формуванні "Каскад".

У складі незаконних збройних формувань "лнр" та "днр" вони брали участь у бойових діях проти українських захисників та окуповували території України. Окрім цього, виконували накази командирів російської армії, облаштовували блокпости, евакуювали поранених і загиблих військовослужбовців держави-агресора.

У січні та червні 2023 року військовослужбовці ЗСУ взяли чоловіків у полон. Наразі особи перебувають під вартою.