Парад ганьби в Москві-2022 на 9 травня або як Росія осоромилася на головному святі рашистів

09 травня 2022 0
Олександра Іоффе
Ядерної війни та масової мобілізації не буде. У Росії закінчився військовий потенціал.
9 травня у Росії на тлі вдаваної "спецоперації" пройшло святкування Дня перемоги над нацизмом у Великій вітчизняній війні. Протягом останнього тижня представники закордонної та української розвідки повідомляли про можливе оголошення масової мобілізації або ядерний удар з боку РФ. Шпальти газет рясніли від гучних заяв світових політиків, а американці масово облаштовували противоядерні бункери у присадибних ділянках. Однак, замість початку Апокаліпсису українці та світ побачили справжній цирк потвор та блазнів, які попри свою нечисленність свято вірили у власну нездоланність та міць. Так довгоочікуваний день перемоги в мить перетворився на день російської ганьби.
Слід зауважити, що це видовище транслювали не офіційні російські ютуб канали, які попередньо забанив Ютуб, а їхні новостворені подоби. А для більшої впливовості та пафосу їх, навіть, назвали "Антисанкції", що певне мало викликати черговий приступ "побєдобєсія" у російської аудиторії. Єдине, про що забули адміністратори – це вимкнути коментарі заздалегідь. Адже із початком трансляції під відео зарясніло від проукраїнських закликів та влучних жартів над "другою армією світу". І коли стало зрозуміло, що російські боти не встигають, коментарі швидко вимкнули.





Щодо самого параду, то попри його нечисленність він абсолютно нічим не запам’ятався. Мало того, що в порівнянні з минулим роком техніки стало на 60 одиниць менше, так і ще підрозділів, окрім поважного караулу майже не презентували.
Скасувати довелося і авіаційну частину шоу, ніби то через погодні умови. Проте ми з вами знаємо справжню причину – їх збили підрозділи ЗСУ і визнавати це для Росії надто принизливо. Впринципі, як і факт затоплення крейсеру "Москва", фрегату "Адмірал Макаров" та знищення понад 25 тисяч російських окупантів. Нагадаємо, за 74 дні повномасштабного вторгнення армія РФ втратила в Україні 199 літаків і 153 гелікоптери. Не з'явитися на параді також і літак "судного дня" -Іл-80, який мав перевозити вище керівництво Росії в разі ядерної війни. За інформацією інсайдера InformNapalm з Москви, парад авіації скасували через те, що той самий літак просто не зміг злетіти через свою несправність. Не менш показовим фактом російського зубожіння стало й те, що свою промову Путін читав із маленького зошита. У той час як нетямущий натовп волає про свою непереможність та боротьбу із західними цінностями Росія 21 сторіччя, навіть, нездатна самостійно виготовляти та вибілювати папір формату а4. Окрім стандартних слів про превентивний удар та духовний занепад західних країн Путін підкреслив, що американське керівництво принципово не дозволило своїм ветеранам відвідати московський парад. Певно, через те, що по дорозі туди доведеться здійснювати ряд пересадок, як-то в Стамбулі, адже небо для Росії майже повністю закрите. Втім про цей ганебний факт також промовчали. В усьому іншому парад пройшов досить нудно. В дусі нацистської пропаганди маршували юнаки та дівчата, а трибуни забиті пенсіонерами один поперед одним переказували конспірологічні теорії, де вони проти всього світу і зрештою всіх переможуть та врятують. Собі при цьому вони зарадити не можуть, чого вони банально не помічають. Або не хочуть помічати. І якщо на кремлівський парад зібрали хоча б якусь подобу армії та техніки, то у менших містах святкування Дня побєди виглядало як змагання з безумства. Так у Тюмені у параді залучити піонерів, медсестер, КАМАЗ та дивних лижників у костюмах хімзахисту. Замість зброї вони здебільшого тримали триколори та барабани, що перетворювало і без того сюрреалістичну ходу на справжнісінький артхаус. Тому, дивлячись на це можна із впевненістю сказати, що перемога не за горами, адже проти російських окупантів воюють наші вправні хлопці з ЗСУ та ТрО, які рятують не лише Україну, але й цілий світ від нової
нацистської навали.