Оштрафували водія, який на Полтавщині за 200 доларів США намагався підкупити патрульного

19 грудня 2021 0
Тетяна Наказненко
На 17000 грн оштрафували чоловіка, який намагався відкупитися від патрульного за 200 доларів США.

17 000 грн штрафу призначив Гадяцький районний суд чоловікові, який пропонував патрульним 200 доларів США неправомірної вигоди. Відповідний вирок оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з реєстром, 4 листопада 2021 року о 15:20 поліціянти сектору реагування патрульної поліції відділу поліції № 1 під час здійснення патрулювання на автодорозі на вулиці Полтавській у Гадячі зупинили автомобіль ЗАЗ 110307.

Під час спілкування з водієм патрульні виявили у нього ознаки алкогольного сп'яніння. О 16:14 під час складання відносно чоловіка адміністративних матеріалів, перебуваючи в кабінеті з патрульним, за не притягнення до відповідальності, він поклав на письмовий стіл, за яким сидів поліціянт, 200 доларів США.

Далі інспектори склали на чоловіка протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння) та склали постанову про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки правил дорожнього руху  ч. 2 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом, або передача керування транспортним засобом особі, яка не має права керування таким транспортним засобом) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України і кваліфікував його дії як пропозиція неправомірної вигоди службовій особі.

4 листопада 2021 року прокурор та обвинувачений уклали угоду про визнання винуватості у кримінальному провадженні.