Авіакатастрофа під Чугуєвом: командувачу Повітряних сил повідомили про підозру

20 грудня 2020 0
Вікторія Бондаренко
Представникам Командування Повітряних Сил повідомили про підозру через авіакатастрофу, яка сталася 25 вересня на Харківщині. Тоді загинули 26 військових та курсантів, серед них — 21-річний Андрій Роспотнюк з Миргорода.

18 грудня слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру Командувачу Повітряних Сил Збройних Сил України, командиру військової частини А4104, де 25 вересня сталася авіакатастрофа літака Ан-26Ш (бортовий номер 76), та керівнику польотів вказаної військової частини.

Внаслідок авіакатастрофи загинули 26 людей, один отримав поранення.

Їх підозрюють в порушенні правил польотів та підготовки до них, а також в порушенні правил експлуатації літальних апаратів, що спричинило катастрофу та інші тяжкі наслідки, а також в недбалому ставленні військових службових осіб до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчиненому в умовах особливого періоду. Про це повідомили на сайті Державного бюро розслідувань.

Триває досудове розслідування кримінального провадження за фактом авіакатастрофи, слідство перевіряє дії (бездіяльність) інших осіб, причетних до планування, підготовки та безпосереднього керівництва польотами у вказаній військовій частині, що можуть перебувати у причинному зв’язку із наслідками, що настали.

Наразі вирішують питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Нагадаємо, серед загиблих в авіакатастрофі на Харківщині — 21-річний курсант з Миргорода Андрій Роспотнюк. Його поховали у Миргороді, на Алеї Героїв. 

6 жовтня Андрія Роспотнюка посмертно нагородили медаллю «За військову службу Україні».