Ще одна європейська країна скасувала обмеження на в’їзд для українських туристів

23 липня 2021 0
Ольга Семенко
Уряд Швеції дозволив громадянам України здійснювати туристичні подорожі.

З 26 липня громадяни України зможуть в’їжджати в Швецію . Відповідне рішення ухвалив 22 липня Уряд країни. Про це повідомили на офіційному сайті Уряду Швеції.

Як повідомляє "Українська правда" з посиланням на Міністерство закордонних справ України, залишається чинною вимога щодо наявності негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19 або наявності сертифікату про вакцинацію (COVID certificate), під час в’їзду до країни іноземців, на яких не розповсюджується заборона на в’їзд. Наразі Швецією визнаються лише сертифікати про вакцинацію, видані в країнах ЄС/ЄЕП або в Андоррі, Монако, Сан-Марино, Швейцарії чи Ватикані.

В’їзд до країни буде дозволений, якщо з дати отримання другої дози вакцини Covid-19 пройшло 14 днів. Швеція визнає вакцини, затверджені згідно з постановою (ЄС) 726/2004, або дозволені ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях.

Перелік вакцин, схвалених Швецією:

Comirnaty (COVID-19 vaccine BioNtech Tozinameran)

Spikevax (COVID-19 vaccine Moderna)

Vaxzevria (COVID-19 vaccine AstraZeneca)

COVID-19 vaccine Janssen

COVID-19 vaccine AstraZeneca/SKBio

COVISHIELD (Serum Institute of India COVID-19 vaccine)

COVID-19 vaccine BIBP/Sinopharm

CoronaVac (COVID-19 vaccin Sinovac)

ПЛР-тест має бути зроблений за 48 годин до в’їзду в Швецію (рахується час з моменту здачі біологічного матеріалу). Вимога поширюється на іноземців, яким виповнилось 18 років. Тест на covid-19 можна зробити в аеропорту Арланда.

Нагадаємо, низка європейських країн вже відкрили кордони для українців.