На Полтавщині засудили чоловіка, який завдав тілесні ушкодження малолітньому синові своєї співмешканки

12 жовтня 2021 0
Тетяна Наказненко
Іспитовий строк призначили чоловікові, який завдав тілесні ушкодження малолітньому синові своєї співмешканки.

Рік іспитового строку призначив Гадяцький районний суд чоловікові, який завдав тілесні ушкодження синові своєї співмешканки. Відповідний вирок оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Так, 3 лютого 2020 року близько 23:00 за місцем свого проживання у квартирі обвинувачений вчинив у стані алкогольного сп'яніння насильницькі дії стосовно малолітнього сина жінки, з якою на той час перебував у фактичних сімейних стосунках.

Чоловік, маючи невдоволення рішенням співмешканки щодо вибору місця для нічного відпочинку, підійшов до ліжка, на якому спав малолітній. Виявляючи агресію, обвинувачений взяв хлопчика за тулуб, підняв на ноги та штовхнув із ліжка таким чином, що останній втратив рівновагу та впав на підлогу. Він ударився правою частиною обличчя та голови, а також правою боковою поверхнею плеча об тверду поверхню підлоги.

У результаті протиправних необережних дій обвинуваченого, малолітній отримав, згідно з висновком експерта, закриту черепно-мозкову травму у вигляді струсу головного мозку, гематоми правого вуха, які кваліфікували як легкі тілесні ушкодження. Крім цього, хлопчик зазнав закритого перелому тіла правої ключиці, яке кваліфікували як тілесне ушкодження середнього ступеня тяжкості, йдеться у тексті вироку.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю, у вчиненому розкаюється.

Суд кваліфікував дії чоловіка за ст. 128 Кримінального кодексу України як необережне середньої тяжкості тілесне ушкодження.

Таким чином, йому призначили покарання у вигляді року обмеження волі. На підставі ст. 75 Кримінального кодексу України чоловіка звільнили від відбування призначеного покарання з іспитовим строком.

В інтересах малолітнього потерпілого він має сплатити 10 000 грн завданої моральної шкоди.