На Полтавщині жінку, яка вбила попутницю заради дорогоцінностей засудили до довічного ув’язнення

17 березня 2023 0
Максим Михайліченко
У Полтавській області суд засудив жінку, яка в лісі вбила знайому та вкрала у неї прикраси на загальну суму майже 13,5 тисяч гривень.

Жительку селища міського типу Нові Санжари Полтавського району, засудили до довічного позбавлення волі за розбійний напад та умисне заподіяння смерті іншій людині. Раніше жінка притягувалась до кримінальної відповідальності за вмисне вбивство. Про це повідомила Полтавська обласна прокуратура.

У січні 2017 року жінка їхала в таксі з Полтави у напрямку Нових Санжар та побачила на попутниці прикраси, якими вирішила заволодіти.

Надалі в лісі, біля дачного кооперативу "Автомобіліст", зловмисниця два рази вдарили ножем у шию, спричинивши поранення не сумісні з життям. Забравши прикраси, гроші та інші особисті речі жертви на загальну суму майже 13,5 тисяч гривень, фігурантка затягнула тіло на територію однієї з дач. Наступного дня жертву виявив єгер і викликав правоохоронців.

Октябрський районний суд засудив жінку до довічного ув’язнення. Суд врахував, що обвинувачена раніше притягувалася до кримінальної відповідальності, у тому числі за умисне вбивство.

До набрання вироком законної сили особа перебуватиме під вартою.