На Полтавщині під час тренування в затоці в каное 16-річного хлопця влучила блискавка. ОНОВЛЕНО

02 листопада 2023 0
Яніна Климань
У Горішніх Плавнях розшукували неповнолітнього, який зник під час тренування на каное. Після чотирьох годин пошуку, тіло хлопця знайшли у водоймі.

Під час обстеження водойми біля Горішніх Плавнів дістали з водойми тіло 16-річного хлопця, в якого влучила блискавка. Пошукові заходи зниклого хлопця тривали близько чотирьох годин. До пошуків залучали поліціянтів, рятувальників, муніципальну варту та громадськість.

Наразі слідчий поліції направив тіло хлопця на судово-медичну експертизу для встановлення причини смерті.

Нагадаємо, 1 листопада поліціянтам надійшла інформація від медиків, що під час негоди, на водоймі блискавка влучила в навчальну групу місцевого яхт клубу.  Нещасний випадок стався близько 17:20.

За інформацією Головного управління Нацполіції Полтавщини, під час тренування на каное  в затоці "Барбара" група з п'яти осіб поверталась до берега через погіршення погодних умов. У цей час в каное,  в якому перебував 16-річний хлопець,  влучила блискавка.  Внаслідок цього неповнолітній зник у воді.

За цим фактом внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2  ст. 137 (Неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей, якщо вони спричинили смерть неповнолітнього або інші тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.