Керівництво області розкрило плани та визначило яким буде опалення у Кременчуці цієї зими

30 липня 2022 0
Олександра Іоффе
У Полтавській обласній військовій адміністрації повідомили чи варто кременчужанам очікувати на централізоване опалення після руйнування ТЕЦ.

 

Попри зруйновану Кременчуцьку ТЕЦ, цієї зими містян все-таки забезпечать теплом. Про це 29 липня повідомив голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

До участі в обговоренні наступного опалювального сезону долучилися спеціалісти Полтавської ОВА, представники міської ради, а також керівники підприємств теплокомуненерго.

Зокрема, Дмитро Лунін повідомив, що наразі керівництво області та міста має чітке розуміння, як саме забезпечуватиме кременчужан теплом.

"Кошти на це вже виділили Кабмін й обласна рада. Можливо,в процесі залучатимемо й інші джерела фінансування. Так, напередодні ми з заступницею міністра розвитку громад та територій України Наталею Хоцянівською побували в Кременчуці, а сьогодні вже конструктивно поспілкуємося з учасниками процесу: спеціалістами ОВА, владою Кременчука, керівництвом підприємств теплокомуненерго. Домовилися, що локомотивом у відновленні теплопостачання у Кременчуці буде обласна адміністрація, але в будь-якому разі всі працюватимуть спільно. Тим паче, що в ході цієї роботи ми плануємо використовувати не лише напрацювання Кременчука, але й низки міжнародних організацій", – зазначив Дмитро Лунін.

Також очільник ПОВА наголосив, що нині основною метою керівництва області та міста Кременчук є диверсифікація теплопостачання, тобто побудова низки автономних котелень по місту. З міркувань безпеки деталі зустрічі не розголошуються. Але Дмитро Лунін запевнив кременчужан та жителів області що з боку області та держави буде зроблено все можливе аби цьогорічний опалювальний сезон розпочався більш-менш в строк.

"Через безпеку, деталей і планів розкривати не буду, але скажу впевнено, що держава, область і місто роблять усе, щоб розпочати опалювальний сезон у більш-менш необхідні терміни. До того ж, як повідомляв очільник Мінрегіону Олексій Чернишов, опалювальний сезон пройде без підвищення тарифів на опалення та гарячу воду для всіх категорій споживачів", – додав начальник Полтавської ОВА.

Нагадаємо, що Кременчуцькі НПЗ і ТЕЦ зазнали найбільших руйнувань серед усієї інфраструктури Полтавщини. З моменту повномасштабного вторгнення їх обстріляли три рази - 24 квітня, 12 травня та 18 червня.