Україна планує приєднатися до Глобальної мережі COVID-сертифікатів

15 грудня 2021 0
Тетяна Наказненко
У МОЗ повідомили, що Україна планує приєднатися до Глобальної мережі COVID-сертифікатів: учасники мережі визнаватимуть цифрові документи одне одного і не вимагатимуть додаткових COVID-документів для перетину кордону.

Україна готується приєднатися до Глобальної мережі COVID-сертифікатів, що здатна охопити усі країни світу. Про це під час брифінгу розповіла заступниця міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Марія Карчевич.

За її словами, учасники мережі визнаватимуть цифрові документи одне одного і не вимагатимуть додаткових COVID-документів для перетину кордону. Для вакцинованих українців це означає зручні подорожі в більше країн світу: без ПЛР-тестів та самоізоляції в країнах прибуття, коли таке дозволяє їхня епідемічна ситуація.   

Наразі такий доступ для українців відкритий у 52 країни, які визнають наші COVID-сертифікати в "Дії". Йдеться не лише про країни Європи, а й держави Азії. Зокрема, нещодавно влада Сінгапуру вирішила приймати українців з COVID-сертифікатом, невдовзі має відкритися й Таїланд.