На Полтавщині виявили трьох нетверезих чоловіків на промисловому судні, які незаконно виловлювали рибу

14 жовтня 2022 0
Яніна Климань
У Кременчуцькому районі викрили трьох осіб, які у стані алкогольного сп’яніння, виловлювали рибу. Сума збитків – понад 440 тис. грн. Під час затримання чоловіки намагалися втекти на судні.

13 жовтня близько 22:00 поліціянти спільно з Полтавським рибоохоронним патрулем виявили трьох осіб на промисловому судні, які у стані алкогольного сп’яніння здійснювали незаконний вилов риби на території Кременчуцького водосховища.

Під час затримання порушники чинили опір та намагалися втекти на судні. Рейдова група одразу розпочала переслідування браконьєрів.

Поліціянти подавали сигнали про зупинку, але особи ігнорували. Невдовзі рейдовій групі вдалося переконати водія промислового судна зупинитися в межах села Мозоліївка.

З’ясували, що на борту плавзасобу знаходилося троє місцевих чоловіків 1987, 1992 та 1996 років народження, з ознаками алкогольного сп’яніння. Після обстеження у чоловіків підтвердили стан сп’яніння.  

Також встановили, що особи, за допомогою риболовецьких сіток загальною довжиною понад двох кілометрів, незаконно виловили близько 90 кілограмів риби різних видів, серед яких заборонена для вилову  риба - синець. За попередньою оцінкою фахівців, сума завданих державі збитків сягає понад 440 тисяч гривень.

Наразі речові докази вилучили Вирішують питання щодо повідомлення фігурантам про підозру. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини.

Наразі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду) Кримінального кодексу України, а також вирішують питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 342 (Опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків) Кримінального кодексу України.

Крім цього, на порушників склали адміністративні матеріали. Зокрема: два протоколи за ч. 1 ст. 179 (Розпивання алкогольних напоїв на виробництві) та один протокол за ч. 5 ст. 130 (Керування річковими, морськими, малими, спортивними суднами або водними мотоциклами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення.