Люди, які не мають грошей на насіння, можуть отримати його безплатно

07 квітня 2023 0
Дар'я Жученя
Люди, які не мають грошей на насіння, можуть отримати його безплатно. Для отримання насіннєвого набору варто заповнити заявку. В насінневий набір входять всі ключові овочі та зелень, які традиційно вирощують українці.

Стартує фандрейзингова платформа "Посади!", щоб забезпечити українців насінням. Про це повідомили в громадській організації "Еколтава".

"Посади!" — це проєкт "Еколтави", покликаний допомогти людям із вразливих груп населення забезпечити себе сталою та локальною їжею.

У 2022 році за підтримки українських та європейських благодійників більше ніж 3 тис. українців з дев’яти областей отримали пакети з насінням від "Еколтави" та “Садів Перемоги”. Зокрема вдалося забезпечити пакунками з базовим набором насіння овочів близько 300 пенсіонерів, 400 осіб, які тимчасово не працюють, 800 внутрішньо переміщених осіб, близько 300 людей з інвалідністю та багатодітні сім’ї.

У 2023 році продовжують проєкт “Посади!” та запускають фандрейзингову платформу. На ній можна буде як подати заявку на насіння, так і задонатити на нього.

Приймають заявки від внутрішньо переміщених осіб, багатодітних родин, людей з інвалідністю, людей які втратили роботу і не можуть купити собі насіння, пенсіонерів. А задонатити можуть всі охочі українці та іноземці.

Платформа має дві мови: українську та англійську. На ресурсі можна буде побачити кількість поданих заявок та кількість вже зібраних коштів, які покриють ці заявки. Частину суми вже зібрали, розпочали закупівлю та відправку насіння.

Подати заявку на отримання насіння чи задонатити гроші можна за посиланням

Заявки приймають до 30 квітня 2023 року. В насінневий набір входять всі ключові овочі та зелень, які традиційно вирощують українці.

Кількість насіння - обмежена кількістю фінансування. Гарантій того, що всі, хто зареєструвався, зможуть отримати набори, немає. Крім того, всі області, які постраждали від окупації, намагаються покрити рівномірно.

Отримати насіннєвий пакунок можна буде у відділенні “Укрпошти”, тому важливо правильно вказати свою адресу.

Платформу розробили за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" та фінансової підтримки Швеції.