717 доба війни в Україні: головне станом на 10 лютого

10 лютого 2024 0
Яніна Климань
Обстріли Херсонщини, Харківщини та Одещини: є загиблі та поранені.

9 лютого увечері окупанти завдавали ударів по Харкову дронами-камікадзе типу "Shahed". Внаслідок влучання розлилося пальне, згоріли 15 приватних житлових будинків. Евакуювали 50 харківʼян, серед яких двоє дітей. На зараз відомо про сімох загиблих у Харкові, серед них троє дітей – семи та чотирьох років, а також немовля. Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов.

За минулу добу противник обстріляв 66 разів Херсонщину. Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; об'єкт критичної інфраструктури у Херсонському районі; гаражний кооператив у Херсоні. Через російську агресію одна людина загинула, ще п'ять – отримали поранення. Про це повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

В ніч з 9 на 10 лютого російські терористи тричі атакували Одещину ударними безпілотниками по портовій та цивільній інфраструктурі. Поранення отримали чотири чоловіки. Понівечено технічні приміщення промислових і сервісних об’єктів, пошкоджено вантажні та легкові автівки, в кількох житлових будинках вибити вікна, побито фасади, дахи. Про це повідомив начальник Одеської адміністрації Олег Кіпер.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по п'яти районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ завдали ударів по трьох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, двох пунктах управління, двох складах боєприпасів противника.

Загальні бойові втрати противника станом на ранок 10 лютого: