На Полтавщині в усіх комунальних закладах охорони здоров’я можна надати копію документа через Дію

27 жовтня 2022 0
Яніна Климань
В усіх комунальних закладах охорони здоров’я Полтавщини працює шеринг документів через Дію.

Відтепер на Полтавщині в усіх комунальних закладах охорони здоров’я працює шеринг документів через Дію. Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

Шеринг документів – це передача копій документів за допомогою мобільного застосунку Дія.

Наразі сервіс шерингу документів Дія.QR доступний в 187 обласних і міських комунальних закладах та амбулаторіях.

Використання Дія.QR – це оптимізація процесу надання послуг, відвідувач може підтвердити особу та передати цифрову копію документа за декілька секунд. Це пришвидшує пошук документів у базі даних, економить кошти на папір, принтер, зберігання й утилізацію паперових копій.

Через Дію в медичних закладах можна поділитися такими документами, як ID-картка, закордонний паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтво про народження та довідка ВПО.

Крім медичних закладів, послуга доступна в усіх управліннях соціального захисту населення, відділах державної реєстрації актів цивільного стану та в усіх центрах надання адміністративних послуг. Також працюють над розширенням сервісу на заклади вищої освіти, установи надання житлово-комунальних послуг та готелі.

Для того, щоб надіслати копії цифрових документів медзакладу, достатньо:

зайти в застосунок Дія;

відкрити QR-сканер  (розміщений у правому верхньому кутку головного екрана);

просканувати QR-код, який вам надасть працівник медзакладу;

підтвердити запит на передачу копій цифрових документів у застосунку. Запит містить назву установи, її адресу та перелік запитуваних документів;

після підтвердження Дія автоматично сформує чернетку електронного листа з копіями цифрових документів та електронною поштою медзакладу. Користувачу потрібно просто натиснути "Надіслати".